O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Seminar o plesu i pjesmi Dinarske zone

1/1
Seminar o plesu i pjesmi Dinarske zone
Seminar o plesu i pjesmi Dinarske zone
Objavljeno: 13-03-2017

OTOČAC - Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizira Seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područja namijenjen voditeljima i članovima folklornih skupina, društava i udruga koji će biti održan 18. i 19. ožujka (subota – nedjelja) u prostorijama učilišta.

Bit će to doista jedan od jačih seminara ove vrste u Hrvatskoj, a tomu svjedoče i brojni polaznici te voditelji. Kako smo doznali od Verice Dasović, voditeljice Folklornog društva Otočac, prijavilo se 87 polaznika, koji dolaze ne samo iz Dinarske zone, već posvuda iz Hrvatske. Čak su se neki prijavljivali i molili da ih se uvrsti u ovaj seminar iako su propustili prijaviti se u danim rokovima. U kvalitetu ovog seminara ne treba sumnjati, vodit će ga dr. sc. Joško Ćaleta, vodeći hrvatski etnomuzikolog i domaćoj javnosti već dobro poznati etnolog prof. Vidoslav Bagur.

Ovogodišnji seminar tradicijske glazbe i plesa fokusirat će se na tradicije dinarskog područja. Obuhvatit će odabranu folklornu građu dinarske zone primjerenu sudionicima. Svrha seminara je na primjerima lokalne plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom