O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

I naši hodočasnici u zahvalnom hodočašću do Vatikana

1/1
I naši hodočasnici u zahvalnom hodočašću do Vatikana
I naši hodočasnici u zahvalnom hodočašću do Vatikana
Objavljeno: 10-03-2017

Naši će hodočasnici svojim koracima podržati Braniteljsko hodočašće zahvalnosti put Vatikana koje organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Nove Gradiške!

Iz Nove Gradiške branitelji su pješke krenuli 1. ožujka 2017., što je i popratio dobar dio medija, pa je poznato da je pred njima put od 950 kilometara u 30 dana od Nove Gradiške preko Zagreba, Zadra i Splita do Rima, gdje će ih primiti Sveti Otac. Susret s papom Franjom im je dogovoren za 5. travnja 2017.

Put je osmišljen tako da prati gradove u kojima je bio papa Ivan Pavao II. Članovi UHDDR-a Nova Gradiška unazad nekoliko godina hodočastili su u Vukovar, a ove su godine odlučili hodočastiti u Vatikan, čime će iskazati zahvalu Papi Ivanu Pavlu II., koji je svojim posjetima pomogao Hrvatskoj u najtežim trenucima. Također je ova žrtva u čast poginulih i nestalih branitelja i civila u Domovinskom ratu te podsjetnik koliko su krunica i molitva pomagale braniteljima izdržati teške ratne trenutke i zadatke.  

Kako nam je rekla Mateja Šporčić, tajnica Udruge hodočasnika Gacke i brinjskoga kraja Sv. Rok, nama najbliža etapa novogradiških hodočasnika ove subote prolazi Plitvičkim jezerima, pa će im se naši hodočasnici tada pridružiti. Polazak je u subotu, 11. ožujka 2017. u 6.15 sati ispred crkve Presvetog Trojstva u Otočcu organiziranim prijevozom, a potrebno je ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću te reflektirajući prsluk s nekog od prijašnjih hodočašća. Novogradiškim hodočasnicima pridružit će se kod spomenika Josipu Joviću na Plitvičkim jezerima i hodati s njima do Pećana, odakle će se opet organiziranim prijevozom vratiti kući. Rok za prijavu (kod predsjednice Udruge Jelene Jergović ili Sandre Biondić) je do petka, 10. ožujka, do 12 sati.

Tako će naši hodočasnici, uime svih Gačana, svojim koracima u hodočašću zahvalnosti ugraditi i našu zahvalu sv. Ivanu Pavlu II. i poginulim braniteljima, na hvalu i slavu Gospodinu po čijoj je volji ostvarena Hrvatska.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom