O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

14. veljače - u ŽK Rijeka o novim uzancama ou građenju i izmjeni Zakona o građenju

1/1
14. veljače - u ŽK Rijeka o novim uzancama ou građenju i izmjeni Zakona o građenju
14. veljače - u ŽK Rijeka o novim uzancama ou građenju i izmjeni Zakona o građenju
Objavljeno: 03-02-2017

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora organizira u Županijskoj komori Rijeka okrugli stol o Prijedlogu nacrta Posebnih uzanci o građenju i o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji. Okrugli stol bit će održan 14. veljače s početkom u 11 sati. Ova tema namijenjena je svima onima koji se bave građenjem, odnosno vezani su na bilo koji način uz tu granu gospodarske djelatnosti.

Koliko je god građevinarima važan Zakon o gradnji, jednako tako su im važne i posebne uzance o građenju. A one se trebaju ponešto izmijeniti. Zato će na ovomu okruglom stolu biti riječi o tomu prijedlogu novih posebnih uzanci, odnosno o novim definicijama pojmova, o odnosu na Zakon o obveznim odnosima te o pojmovima koji nisu bili ni na koji način uređeni u važećim Posebnim uzancama o građenju.

Biti će također govora o zakonskim ovlastima i ulozi nadzornog inženjera kod stručnog nadzora građenja, o naknadnim i nepredvidivim radovima (izvantroškovnički radovi),o klauzuli ključ u ruke i cijenama izvantroškovničkih radova.

Naravno da ne će biti izostavljene ni ugovorne kazne ili penali, poput osnove za zahtijevanje penala, pitanja osnovice za obračun penala, vremenskog razdoblja za obračun penala, gubitka prava radi zakašnjelog zahtjeva, odnosno utvrđivanja uzroka zakašnjenja.

Ništa manja pozornost ne će biti ni na uvjetima za provedbu primopredaje, razlozima i provedbi jednostrane primopredaje, svrsi zapisnika o primopredaji, odnosu primopredaje i tehničkog pregleda.

Na kraju svega dolazi okončani obračun i okončana situacija i sva problematika koja vezana s tim.

Posebno će biti predstavljen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji, o čemu će govoriti predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja.

Na kraju će sudionici moći postavljati pitanja i odgovore.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom