O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"Da se ne zaboravi " - dva edukativna povijesno-književna događaja

1/1
"Da se ne zaboravi " - dva edukativna povijesno-književna događaja
"Da se ne zaboravi " - dva edukativna povijesno-književna događaja
Objavljeno: 11-11-2016

U tjednu u kojem se obilježava 25. obljetnica pada Vukovara, Gradska knjižnica Senj i Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića u Senju organiziraju dva edukativna povijesno-književna događaja kojima je cilj očuvati uspomenu na Domovinski rat i osvijestiti mlade što se to ne tako davno događalo djeci njihovih godina u njihovoj domovini.

UTORAK, 15. STUDENOGA 2016. -10 SATI-GRADSKA KNJIŽNICA SENJ

PREDSTAVLJANJE ROMANA BOJANE MEANDŽIJE – “TRČI! NE ČEKAJ ME…”

Riječ je o autobiografskom romanu djevojčice u Domovinskom ratu – tada trinaestogodišnje Karlovčanke koja je dio zapisa koji su se našli u romanu zapisivala u prvim ratnim danima u vlažnom podrumu na drvenim letvicama drvarnice u svojoj zgradi, gdje se i danas mogu vidjeti. Četiri godine straha, patnje, ali i rođendani, prve ljubavi, tulumi i slavlja u teškim ratnim danima, a sve to iz perspektive djevojčice na ulazu u tinejdžersko doba dirljivo su i potresno štivo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uz predstavljanje romana, svoja iskustva iz rata sa učenicima će podijeliti časnik HV-a gdin. Boško Ramljak.

Događaj je tim vredniji jer će polaznici Povijesne grupe pod vodstvom prof. Silvija Šojata ne samo slušati predstavljanje nego i napraviti prezentaciju „Povijesna događanja u vrijeme pisanja romana (o Domovinskom ratu s naglaskom na događanja u Karlovcu)“. 

PETAK, 18. STUDENOGA 2016. GODINE:

-10 sati – plato ispred srednje škole-paljenje svijeća i prigodni program obilježavanja godišnjice pada Vukovara;

-11 sati - Gradska knjižnica Senj-Izložba knjiga o Vukovaru i Domovinskom ratu te powerpoint prezentacija ravnateljice knjižnice o Vukovaru, njegovoj povijesti i bogatoj kulturi te njegovoj žrtvi kao i o literaturi, glazbi, filmovima i ostalim izvorima informacija pomoću kojih učenici mogu, uz školsko gradivo, više saznati o događanjima u Domovinskom ratu. Nakon toga slijedi projekcija dokumentarnog filma „Sveto ime Vukovar“.

Uz učenike Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, pozivamo i sve zainteresirane građane da nam se pridruže na ovim prigodnim susretima.

Ana Prpić Rogić / Gradska knjižnica Senj

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom