O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U ponedjeljak savjetovanje kozara i ovčara u Jakišnici na Pagu

1/1
U ponedjeljak savjetovanje kozara i ovčara u Jakišnici na Pagu
U ponedjeljak savjetovanje kozara i ovčara u Jakišnici na Pagu
Objavljeno: 21-10-2016

NOVALJA -  18. Savjetovanje za uzgajivače ovaca i koza i 17. Izložbu hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza i Udruge uzgajivača ovaca i proizvođača paškog sira „Zaglava“, bit će održano 24. listopada (ponedjeljak) s početkom u 10:30 sati, u Hotelu Luna u Jakišnici.

Sudionicima savjetovanja, uzgajivačima ovaca i koza i proizvođačima hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, predavanja iz područja provedbe uzgojno selekcijskih programa, preventive i zdravstvene zaštite ovaca i koza, tehnologije proizvodnje i prerade ovčjeg i kozjeg mlijeka, hranidbe, držanja i njege ovaca i koza, održat će stručnjaci sa Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu provedbe EU projekta Grass Croatia sufinanciranog od Europske komisije, Goran Lipavi će istog dana u 18 sati prezentirati Agrokolišne mjere Zajedničke poljoprivredne politike EU, Mjeru 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene.

Na ovogodišnjoj ocjeni sireva Stručno povjerenstvo za ocjenu ocijenilo je ukupno 34 proizvoda od ovčjeg i kozjeg mlijeka. Na 17. Izložbi ovčjih i kozjih sireva bit će dodijeljena priznanja proizvođačima najbolje ocjenjenih sireva i šampionima izložbe, dok će najbolji sirevi biti izloženi i ponuđeni na degustaciju.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom