O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dani hrvatskog turizma - 26. i 27. listopada

1/1
Dani hrvatskog turizma - 26. i 27. listopada
Dani hrvatskog turizma - 26. i 27. listopada
Objavljeno: 17-10-2016

OTOČAC – 26. i 27. listopada ove godine bit će u Bleuson hotel Elaphusa u Bolu na otoku Braču održani Dani hrvatskog turizma. Ovaj sada već tradicionalni skup turističkih djelatnika, upriličen je u završetak jedne i početak druge turističke sezone.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović najavio je 16. Hrvatski turistički forum, čijim otvorenjem započinje DHT. Produljenje turističke sezone je ključno za daljnji rast ovoga sektora, ali i kompletnoga hrvatskoga gospodarstva, a za to su nam nužne stalne avionske linije s emitivnim tržištima. Najavio je i nagrade Hrvatske gospodarske komore "Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku", koje se dodjeljuju jubilarnu 20. godinu s rekordnim brojem prijavljenih subjekata, njih čak 265, u osam različitih kategorija.

Na prvom okruglom stolu, koji će se održati 27. listopada, govorit će se o djelatnicima kao pokretačkoj snazi turizma. Okruglom stolu prethodit će prezentacija Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč na temu "Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u hotelijerstvu" koji je na kompetitivnomu natječaju Zaklade Adris odabran za financiranje. Cilj projekta je istražiti razinu vještina mladih djelatnika u hotelijerstvu, utvrditi razinu njihove angažiranosti, stavove prema karijeri u hotelijerstvu, probleme prvog radnog iskustva te odrediti u kojoj mjeri postoje (ako postoje) razlike u razini uslužnosti mladih koji su odrasli i školovali se u priobalju i mladih iz unutrašnjosti Hrvatske. Okrugli stol u trajanju 45 minuta moderirat će Iva Bahunek (Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske), a sudionici okruglog stola su Nenad Šepak (Ceh ugostitelja HOK), Gordana Deranja (HUP), a njima će se pridružiti sudionici iz HZZ-a te iz Ministarstva rada.

Drugi okrugli stol održava se pod nazivom "Cro kartica – poticanje domaće turističke potrošnje", a uvodnu prezentaciju te ulogu moderatora preuzet će direktor Horwath consultinga Siniša Topalović. Uz njega na okruglom stolu sudjelovat će Jako Andabak (Bluesun hoteli), potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher, Boris Žgomba (UHPA), te Martina Jus (HBOR).

Treći (centralni) okrugli stol nosi naziv "Kako do konkurentnog i održivog modela upravljanja hrvatskim turizmom", na kojem će se raspravljati o kontroverznoj temi – koliko nam je važno Ministarstvo turizma, treba li ga ukinuti ili mu ojačati ovlasti? Na okruglom stolu stajališta će zastupati Neven Ivandić (Institut za turizam), Miroslav Dragičević (Horwath consulting), Tomislav Popović (Maistra), Kristian Šustar (HUP Zagreb), Sean Lisjak (Udruženje marina HGK) te Marcel Medak (Zajednica zdravstvenog turizma HGK). U večernjim satima održat će se svečana dodjela godišnjih hrvatskih turističkih nagrada

Nakon toga uslijedit će prezentacija mjerenja učinkovitosti nacionalnog turističkog brendiranja, pri čemu će se direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić osvrnuti i na smjernice za 2017. godinu.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom