O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

21. Susret ribara - u Jakišnici na Pagu

1/1
21. Susret ribara - u Jakišnici na Pagu
21. Susret ribara - u Jakišnici na Pagu
Objavljeno: 07-10-2016

NOVALJA - Tradicionalni 21. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore bit će održan od 13. do 15. listopada u Jakišnici na otoku Pagu (hotel Luna). Domaćin ovogodišnjega ribarskog skupa je Obrtnička komora Ličko-senjske županije, a organizator Hrvatska obrtnička komora. 

Službeni početak skupa je u petak, 14. listopada, u 9 sati.

Na Susretu ribara, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, ribarske luke, iskrcajna mjesta i vezovi za ribarska plovila, ribarstvo i marikultura u Ličko-senjskoj županiji, Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. - 2020. godine, koćarski ribolov i marikultura u Hrvatskoj, Zakon o morskom ribarstvu, ribolov malim ribolovnim alatima, ribolov male plave ribe  te inspekcijski nadzor u ribarstvu. Ujedno, predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo dat će znanstveni osvrt na ribarsku problematiku.

21. susret ribara završit će objavom zaključaka (na konferenciji za medije u subotu, 15. listopada u 11:30 sati), koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

S. Tomić

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom