O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U srijedu u 19 uri predstavljanje monografije o Fortici

1/4
U srijedu u 19 uri predstavljanje monografije o Fortici
U srijedu u 19 uri predstavljanje monografije o ForticiU srijedu u 19 uri predstavljanje monografije o ForticiU srijedu u 19 uri predstavljanje monografije o ForticiU srijedu u 19 uri predstavljanje monografije o Fortici
Objavljeno: 27-09-2016

OTOČAC – Sutra uvečer (srijeda) u 19 uri u maloj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke upriličit će predstavljanje monografije „Fortica u Otočcu“, autora Milana Kranjčevića. Monografiju će predstaviti prof. dr. Željko Holjevac i doc. dr. Jasminka Brala-Mudrovčić te sam autor, dok će konferansu voditi Manja Kostelac Gomerčić.

„Fortica u Otočcu“ je knjiga monografskog tipa, u kojoj je na sveobuhvatni način stručnim jezikom obrađena utvrda Fortica od njenih početaka pa sve do najnovijih arheoloških istraživanja i restauracije ostataka zidova. Autor je poseban naglasak stavio na u arheološkim istraživanjima pronađenu do tada nepoznatu trokutastu utvrdu, koju smješta u 13. vijek, odnosno u sam prvotni naziv brežuljka Fortica koji je nosio naziv Prozor. No više o tima intrigantnim tezama na samoj promociji knjige.

I. B.

Foto: Gacka d.o.o.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom