O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Večeras koncert Damira Halilića u Novalji

1/1
Večeras koncert Damira Halilića u Novalji
Večeras koncert Damira Halilića u Novalji
Objavljeno: 22-07-2016

Danas, 22. srpnja, ljubitelji zvuka gitare mogu uživati u koncertu Damira Halilić Hala na Trgu kardinala Alojzija Stepinca s početkom u 21 sat.

Do tada uživajte u ovom virtuozu uz "Mare Nostrum"!

Damir Halilić Hal je započeo svoju glazbenu karijeru u grupi En face svirajući gitaru. Nakon En face odlazi u Public.
Grupa Public počinje djelovati u ranim devedesetima, a čine je Galliano Pahor, Igor Karlić, Raoul Varljen i Hal. Bend spaja vrhunsko glazbeno umijeće s izvrsnim frontmenom i pjevačem koji je svojim glumačko-performerskim iskustvima znatno pridonio brižljivo građenom imageu benda.

Početkom ’94.g. realiziran je materijal za album koji nikad nije objavljen. Nedugo nakon toga uslijedio je raspad grupe.

Nakon raspada grupe Hal se posvećuje samostalnoj karijeri i postiže reputaciju izvrsnog gitariste svirajući s najvećim svjetskim imenima – Tommy Emmanuel, Woody Manna, Peter Finger, Franco Morone, Muriel Anderson i mnogim drugim.

Objavio je tri samostalna albuma («Infinity», «Ocean», «Gemini») od kojeg se njegov posljednji «Infinity» našao na svjetskom glazbenom tržištu. Na albumima Hala gostuju vrsni riječki glazbenici: Meri Trošelj (glas), Henry Radanović (bas), Marko Lazarić (bubanj). Skladbe s njegovih albuma nalaze se na brojnim glazbenim listama radio postaja u inozemstvu.

Osim glazbom Hal se sve više bavi i organizacijom koncerata. Po uzoru na poznati Muriel Andersonov «All Star Guitar Nights» u Nashwilleu Hal i Yamaha Music Centar priređuju u Rijeci «All Star Guitar Night’s» 2005.godine. Hal živi u Rijeci a sve više nastupa u svijetu.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom