O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mimohod u 17, nastupi u 18 uri

1/1
Mimohod u 17, nastupi u 18 uri
Mimohod u 17, nastupi u 18 uri
Objavljeno: 18-06-2016

OTOČAC – Djelatnici Gackoga pučkog otvorenog učilišta već od jutros nakreću glavu poput pijevaca gledajući u nebo, već su i vrat iskrivili. Pojava i najmanjeg oblačića na jutrošnjemu azurnom nebu Gacke njima je poput kumulonimbusa, a znamo da je to oluji oblak, da olujniji ne može biti, koji sipa munje i gromove i liva kišu. Hoće li ih vrijeme pustiti? Hoće li, kao mnogo godina do sada, kiša sve omesti? Doista, prijetnja je to koja ih ne može ostaviti ravnodušne. Nije problem što kiša omata silna folklorna društva koja će stići, ili su već stigla u Otočac, kiša rastjeruje posjetitelje. A onda to nije to. Eto, valja se ufati u Providnost da svojim svevidećim okom namignuti i da kiša ne će škronuti, barem ne danas. A za sutra će već moliti Udruga Švički slap.

Samo da podsjetimo, u 17 uri kreće mimohod svih sudionika 17. Smotre folklora ulicama grada, točnije Ulicom kralja Zvonimira. U 18 uri je nastup društava, a za to se predviđa oko dva sata i nešto vremena. Nakon što folklorna društva pokažu što imaju pokazati, nakon što ih 'strašni sud uzme na svoje oko', u 21 uru nastupa TS Mirakul, pa dokle tko izdura.

I da, prije mimohoda, a to će biti negdje oko 16 uri, u Gackomu pučkom otvorenom učilištu sve voditelje folklornih društava i skupina primit će otočki gradonačelnik Stjepan Kostelac.

E pa kad je tomu tamo, kad je uložen ogroman trud da se sve ovo dogodi, red je doći i pogledati našu hrvatsku bogatu tradiciju u pjesmi i plesu dinarske zone, naravno i goste iz panonske zone.

M. Kranjčević

Foto: arhiv

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom