O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Taktičko-pokazna vatrogasna vježba "Brinje 2016"

1/2
Taktičko-pokazna vatrogasna vježba "Brinje 2016"
Taktičko-pokazna vatrogasna vježba "Brinje 2016"Taktičko-pokazna vatrogasna vježba "Brinje 2016"
Objavljeno: 17-05-2016

Tijekom priprema za ljetnu požarnu sezonu, a u cilju provjere operativne sposobnosti i djelovanja vatrogasnih postrojbi i organiziranih snaga uključenih u gašenje požara, spašavanje ljudi i imovine Vatrogasna zajednica Ličko – senjske županije organizira taktičko – pokaznu vježbu s temom: “Spašavanje ljudi, imovine i gašenje požara otvorenog prostora“. 

Javna taktičko – pokazna vježba održat će se dana 21.svibnja 2016. (subota) s početkom u 11,00 sati na predjelu Malog i dijelu Velikog Humca koji se nalaze na području Općine Brinje.

Vježba se održava u okviru nacionalnog obilježavanja “Svibnja – mjeseca zaštite od požara“, povodom 120. godina DVD-a Brinje i u okviru aktivnosti povodom obilježavanja Dana Ličko – senjske županije.

U vježbi će sudjelovati dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe s područja Ličko – senjske županije, vatrogasne ekipe iz Primorsko – goranske županije, jedna vatrogasna ekipa iz Karlovačke županije, ekipa Profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu HAC-ONC, MORH - protupožarne zračne snage s jednim transportnim helikopterom i dva protupožarna zrakoplova AirTractor, aero klub “Krila Gacke“, Zavod za hitnu medicinu Ličko – senjske županije, Policija, Crveni križ, Hrvatska elektroprivreda, Dom zdravlja Otočac, Hrvatske šume, Stožer zaštite i spašavanja Općine Brinje. 

Vježba će okupiti 150 učesnika u vježbi sa gotovo 45 vatrogasnih i ostalih vozila, a sve sa ciljem promicanja vatrogastva kao neizostavne službe u sustavu spašavanja ljudskih života i javne imovine.

VZLSŽ

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom