O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Osniva se Udruga hodočasnika Gacke i Brinja

1/6
Osniva se Udruga hodočasnika Gacke i Brinja
Osniva se Udruga hodočasnika Gacke i BrinjaOsniva se Udruga hodočasnika Gacke i BrinjaOsniva se Udruga hodočasnika Gacke i BrinjaOsniva se Udruga hodočasnika Gacke i BrinjaOsniva se Udruga hodočasnika Gacke i BrinjaOsniva se Udruga hodočasnika Gacke i Brinja
Objavljeno: 27-04-2016

Inicijativni odbor hodočasnika Gacke i Brinja sastat će se u petak, 29. travnja 2016. u prostorijama pastoralnog centra Župe Presvetog Trojstva Otočac radi osnivanja udruge hodočasnika.

Osnivačka skupština Udruge hodočasnika Gacke doline i brinjskog kraja „Sveti Rok“ održat će se poslije večernje mise oko 19 sati. Mole se zainteresirani župljani da u što većem broju budu nazočni skupštini, a članstvu udruge mogu pristupiti i prije održavanja same skupštine.

Podsjetimo, nakon niza pješačkih hodočašća u Međugorje, Trsat, Udbinu, Senj, Krasno i župna središta Otočkoga dekanata, s obzirom da se formirala homogena jezgra stalnih i povremenih hodočasnika i prateće logistike, sljedeći logičan korak jest osnivanje udruge radi lakšeg artikuliranja i organiziranja budućih hodočašća.

Otočac je sredina iz koje se tradicionalno u velikom broju hodočasti pješice svake godine za Veliku Gospu u Krasno, pa je i razumljiva potreba za formiranjem udruge čije članstvo mogu činiti ne samo aktivniji hodočasnici, nego i svi oni koji su bar jednom hodočastili ili se tek planiraju uključiti u pješačko hodočašće u prigodi neke svetkovine, blagdana, nakane ili zavjeta.

 

Inicijativni odbor hodočasnika/M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom