O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U utorak SEPA u ŽK Otočac - besplatno

1/1
U utorak SEPA u ŽK Otočac - besplatno
U utorak SEPA u ŽK Otočac - besplatno
Objavljeno: 01-02-2016

OTOČAC – Sutra će (utorak) u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac u 11 uri biti održana radionica o izmjenama u platnom prometu u 2016. godini: SEPA pravila za kreditni transfer i izravno terećenje.       
  
Što to SEPA donosi, koje obveze? I kada?

Od 1. travnja ove godine uvodi se novi format zbrojnog naloga za prijenos: umjesto postojeće tekstualne datoteke zbrojnog naloga za elektronička plaćanja sve će banke zaprimati isključivo SEPA kreditne transfere u novom XML formatu - poruka pain 001.001.03.             

Od 1. listopada ove godine izravno terećenje odvija se prema novima pravilima: umjesto postojećega izravnog terećenja, kojeg danas u pravilu potrošač ugovara s bankom, potrošač primatelju plaćanja suglasnost za izravno terećenje svojeg računa.           
U cilju prilagodbe za uvođenje i prihvat novih platnih poruka, Radionica je namijenjena svima poslovnim subjektima (osobito odjelima IT podrške i računovodstvu): mali i srednji poduzetnici, velika trgovačka društva – izdavatelji računa, obrtnici kao i tijelima javne vlasti (lokalna i regionalna samouprava) .   
 
Radionicu će ispred Hrvatskog SEPA foruma održati predstavnici Financijske agencije. Očekivano trajanje je dva sata, a sudjelovanje na radionici je besplatno.        
M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom