O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U ŽK Otočac edukacija o prometu drveta i drvenih proizvoda

1/1
U ŽK Otočac edukacija o prometu drveta i drvenih proizvoda
U ŽK Otočac edukacija o prometu drveta i drvenih proizvoda
Objavljeno: 11-01-2016

OTOČAC - U utorak, 19. siječnja 2016. s početkom u 11 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komroi Županijskoj komori Otočac bit će održana stručna edukacija o Uredbi (EU) br. 995/2010 Europskog Parlamenta i Vijeća od 20. listopada 2010. godine o utvrđivanju obveza gospodarskih subjekata koji stavljaju u promet drvo i drvene proizvode.

Hrvatski sabor je 2013. usvojio Zakon o provedbi Uredbi Europske unije u vezi s trgovinom ilegalno posječenim drvom i proizvodima od takvog drva (NN 54/13), kojim se, među ostalima, Uredba implementira u hrvatsko zakonodavstvo, a datumom pristupanja Europskoj uniji Republika Hrvatska preuzela je svoje obveze za provođenje Uredbe.

Predavanje i prezentaciju Zakona o provedbi uredbi Europske unije u vezi s trgovinom ilegalno posječenim drvom i proizvodima od takvog drva iznijet će dr. sc. Aida Kopljar iz Ministarstva poljoprivrede, načelnica Sektora za drvnu industriju u Upravi šumarstva, lovstva i drvne industrije i dipl. Ing. Domagoj Pleše, viši stručni suradnik HGK.

Navedeni Zakon i Uredbe odnose se na sve gospodarske subjekte i trgovce koji prvi put u promet stavljaju drvo i drvene proizvode na unutarnje tržište Europske unije.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom