O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O hrvatskoj gastronomskoj baštini

1/1
O hrvatskoj gastronomskoj baštini
O hrvatskoj gastronomskoj baštini
Objavljeno: 02-12-2015

GOSPIĆ – LAG Lika i Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Ličko-senjske županije organiziraju prezentaciju procesa certifikacije ugostiteljskih objekata koje nude jela s popisa gastronomske baštine. To će biti 8. prosinca u KIC-u u Gospiću u 11 uri.

Prije nego bude predstavljen ovaj projekt, nazočnima će Tomislav Kovačevi, Voditelj LAG-a, predstaviti projekt INTEGRA LIKA 2020.

A što se tiče Hrvatske autohtone kuhinje, ovaj projekt predstavit će Ivica Štambuk iz Odjela za organizaciju rada cehova Hrvatske obrtničke komore.

Naime, ima tome već podosta vremena da su pravilnikom propisani posebni standard za Hrvatsku autohtonu kuhinju,  koji se može utvrditi za ugostiteljske objekte iz skupina »Restorani« i »Barovi« i »Hoteli«, vrste ugostiteljskih objekata iz skupina za koje se može utvrditi posebni standard, uvjeti i elementi koji moraju biti ispunjeni za Posebni standard, oznaka i način označavanja Posebnog standarda te način utvrđivanja Posebnog standarda.

Nakon predstavljanja programa bit će otvorena rasprava ugostitelja s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore i LAG-a Lika o mogućnosti certificiranja objekata koji nude jela iz hrvatske gastronomske baštine.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom